Nekpijn
Bij bewegingen van de nek is vooral een aantal grote oppervlakkige nekspieren aan het werk. Daarnaast zit diep rondom de wervels in de nek een aantal belangrijke kleine stabiliserende spieren die er onder meer voor zorgen dat het hoofd rechtop blijft staan. Bij een inactieve houding of verminderde activiteit van de stabiliserende nekspieren worden de oppervlakkige spieren overbelast. Dit kan veel spanning en pijn veroorzaken. Vaak wordt de pijn veroorzaakt door een combinatie van factoren. Een slechte lichamelijke conditie in combinatie met repeterende bewegingen bijvoorbeeld, of met stress. Nekklachten kunnen meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld t.g.v. degeneratie (artrose), een trauma (whiplash), overbelasting of een matige houding. Veel voorkomende nekklachten gaan gepaard met hoofdpijn.

De aanpak van FysioStofberg
Hoewel nekpijn heel vervelend kan zijn, wordt het meestal niet veroorzaakt door iets ernstigs. Zelfs niet als de pijn hevig is. Bij FysioStofberg kun je rekenen op een gedegen aanpak. Er wordt gestart met een uitgebreid onderzoek waarbij jouw lichamelijke klacht goed in kaart wordt gebracht. Je krijgt informatie over de achtergronden van nekklachten. We bespreken de verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en het in stand houden van de klachten. Ook leer je hoe je in de toekomst beter kunt omgaan met jouw nekklachten.

Door je nek te blijven bewegen zorg je ervoor dat klachten sneller verdwijnen. FysioStofberg heeft speciale programma’s ontwikkeld voor mensen met nekklachten. Door het volgen van het programma nemen de klachten doorgaans sterk af of verdwijnt de pijn zelfs voorgoed. Gezamenlijk zullen we de coördinatie en het uithoudingsvermogen van de diepe, stabiliserende nekspieren verbeteren. Daarnaast zul je je bewuster worden van de positie en houding van jouw nek. Tijdens het nekprogramma ga je thuis aan de slag met een oefenschema. Onderzoek heeft aangetoond dat oefentherapie een aantoonbaar beter resultaat geeft dan geen behandeling ondergaan.

Gedurende de behandeling word je begeleid door een gespecialiseerde FysioStofberg professional. Afhankelijk van de klacht worden behandelingen gegeven in de oefenzaal of in een aparte  behandelruimte.

Ik wil van mijn nekpijn af