Heupaandoeningen
Heup- en bekkenklachten zijn niet leeftijdsgebonden en komen zowel bij mannen als bij (zwangere) vrouwen voor. Klachten van het heupgewricht worden vaak in de lies aangegeven. Bekkenklachten kunnen gevoeld worden aan de voorzijde t.h.v. het schaambeen, aan de zijkanten of  laag onderin de rug. Pijn in de heup kan verschillende oorzaken hebben. Degeneratie van het gewrichtskraakbeen (artrose) is de meest voorkomende oorzaak van beschadiging van het heupgewricht. De medische term voor artrose in het heupgewricht is coxartrose. Artrose ontstaat wanneer de belasting van het heupgewricht groter is dan de belastbaarheid. Tijdens dit proces wordt kraakbeenweefsel langzaam afgebroken. De schade is onomkeerbaar omdat het lichaam geen nieuw kraakbeen aanmaakt.

De aanpak van FysioStofberg
Het is belangrijk om de functionaliteit en de belastbaarheid van de heup te behouden. Bij FysioStofberg krijg je gericht advies en oefeningen waarmee je thuis aan de slag kunt. De FysioStofberg professional is in staat om volgens de laatste evidentie, gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van jouw heupklachten. Het onderzoek wordt zo nodig aangevuld met specifieke metingen. FysioStofberg heeft meerdere specifieke behandelprogramma’s bij heupklachten, die aangepast worden aan jouw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen.

Revalideren na een heupoperatie?

U wordt binnenkort aan uw heup geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding. Kies dan voor het FysioZorgplan bij FysioStofberg.

Ik wil van mijn heuppijn af